Home |  Bestellen |  Vestigingen |  Neem contact op |  Nieuws |  Login

Englisch

Nederlands

banner banner banner banner banner

Nieuws

08 september 2017

Australiërs eten meeste vlees

Australiërs zijn de grootste vleeseters ter wereld met 111,5 kilo (bruto*) per persoon.

Geschiedenis

De historie van Van Loon Vlees gaat terug tot 1971. In dat jaar start Jos van Loon een slagerij volledig gericht op afnemers uit de horeca. Het aantal klanten groeit in de jaren daaropvolgend gestaag en wordt uitgebreid met institutionele afnemers. Tijd om stappen te nemen. In 1987 is het eerste eigen pand van Van Loon Vlees in Eersel een feit.

In 1988 komt oudste zoon Erik de gelederen versterken, gevolgd door zijn broer Roland in 1993. De scope van het bedrijf verbreedt zich. Van Loon richt zich vanaf begin jaren negentig, naast de ‘out of home’-markt, ook op de retailmarkt. En met succes. Want retailproducten zorgen inmiddels voor meer dan de helft van de omzet van het bedrijf.

In 1995 nemen Erik en Roland van Loon het bedrijf officieel over. Sinds 2001 is Erik enig aandeelhouder. Het bedrijf groeit door. In 2003 opent Van Loon Vlees een nieuwe fabriek voor het produceren van gegaarde vleesproducten. En in 2005 neemt Van Loon Convenience Food Tilburg over én verhuist het hoofdkantoor van het bedrijf van Eersel naar Best. Na een forse verbouwing wordt in juli 2008 het nieuwe hoofdkantoor in Best in gebruik genomen.

Van Loon Vlees is uitgegroeid tot een professioneel en internationaal actief vleesbedrijf. Zowel retailers als maaltijdproducenten en foodservicebedrijven behoren tot de klanten. Maar het familiekarakter is behouden. Erik en Roland van Loon (zonen van Jos) nemen beiden al vele jaren zitting in de directie van het bedrijf.